پلی استیشن
شرکت سونی درست مانند هر کمپانی بزرگ دیگری، برای رضایت و راحتی طرفداران و کاربران خود محصولات مختلفی را در اختیار آنها قرار میدهد. حال این محصولات میتوانند به صورت فیزیکی در دسترس قرار بگیرند یا به صورت دیجیتالی و غیرفیزیکی. این محصولات و محتویات به دستههای مختلفی تقسیم میشوند تا بازیکنان بتوانند با هر سلیقهای به راحتترین شکل ممکن، به سرویس یا بازی مورد نظر خود برسند. در ادامه به توضیح، معرفی و خرید محصولات دیجیتالی و مجازی پلی استیشن اعم از پلی استیشن پلاس، گیفت کارت های مختلف پلی استیشن و سرویس EA Play خواهیم پرداخت تا با قسمت غیرفیزیکی و مجازی محصولات پلی استیشن بیشتر آشنا شوید.
محصولات و سرویسهای دیجیتالی پلی استیشن
اگر یک نگاه سطحی و کلی نسبت به دنیای دیجیتال امروزی بیندازید، بدون شک متوجه رشد غیرقابل توقف سرویسهای اشتراکی و محصولات مجازی خواهید شد. به عبارتی دیگر، رفته رفته محصولات فیزیکی کمرنگتر میشوند و جای خود را به محصولات و محتویات دیجیتالی میدهند. برای مثال اگر کمی در فضای سینما، تلویزیون و موسیقی باشید این موضوع را بهتر درک خواهید کرد.
سرویسهایی مانند Spotify، Netflix، Disney+، Apple Music و… در حال پر کردن جای سینماها و خرید نسخه فیزیکی آلبومها و فیلمها هستند. در این بین کاری با مثبت یا منفی بودن این جریانها نداریم؛ ولی همانطور که مشخص است چنین روندی در دنیای بازیهای ویدیویی هم پیشرفت و گسترش روز افزونی را تجربه میکند.
سرویسهای مانند ایکس باکس گیم پس و GeForce Now مصداق بارز موضوعات ذکر شده هستند که مردم را به خرید سرویسهای اشتراکی و راحت شدن از خرید جداگانه (و فیزیکی محصولات) تشویق میکنند. در این میان سونی هم به عنوان یکی از سکانداران صنعت-هنر مورد علاقه ما، بیتفاوت باقی نمانده و برنامههای بزرگی در سر میپروراند. به عبارتی دیگر، شرکت ژاپنی میخواهد با گسترش محصولات مجازی و دیجیتالی پلی استیشن، گروه جدیدی از علاقهمندان را وارد جریان تجارت عظیم خود کند. به عبارتی دیگر، آنها میخواهند مردم را به خرید دیجیتالی محصولات مختلف تشویق کنند تا حاشیه سود و فروش خود را به بالاترین حد ممکن برسانند.
حال در این میان کشورهای زیادی قادر هستند بدون هیچ گونه مشکل خاصی از این محصولات مجازی پلی استیشن بهره ببرند و با کمترین هزینه ممکن خود را سرگرم کنند. منتها گیمرهای موجود در کشور ما به خاطر محدودیتهای موجود، ممکن است از این قافله عقب بمانند.
به عبارتی دیگر، به دلیل عدم وجود و رواج حسابهای بینالمللی، ما نمیتوانیم به صورت مستقیم محتویات مورد علاقه خود را بخریم. این دقیقا جایی است که گیفت کارت ها با قابلیتهای مختلف میتوانند نجاتبخش باشند و به ما اجازه دسترسی به مواردی مانند خرید دیجیتالی بازیها و سرویسهای اشتراکی را اعطا کنند.
گیفت کارت پلی استیشن چیست؟
اولین محصول دیجیتالی PlayStation که در این نقطه به آن اشاره میکنیم، گیفت کارت (Gift Card) پلی استیشن است. شما میتوانید با خرید گیفت کارت پلی استیشن و شارژ کردن حساب خود، به حجم انبوهی از بازیهای مختلف دسترسی پیدا کنید و آنها را بخرید. البته که طیف کارایی این کارتهای هدیه به خرید بازی محدود نمیشود و میتوانید با استفاده از آنها، به خرید محتویات و سرویسهای موجود دیگر هم بپردازید.
استفاده از گیفت کارت های پلی استیشن محدودیت خاصی ندارد و میتوانید با توجه به نیاز خود، تعداد زیادی از آنها را تهیه کنید و به شارژ کردن حساب خود بپردازید. البته که باید در حین خرید کارتهای هدیه مورد بحث، مواردی مانند میزان اعتبار و ریجن آنها را هم در نظر بگیرید.
برای مثال اگر میخواهید یک بازی 60 دلاری را بخرید، باید با خرید گیفت کارت مناسب حساب خود را به اندازه 60 دلار شارژ کنید و سپس به ادامه روند بپردازید. همچنین، باید ریجن اکانت خود با ریجن گیفت کارتی که قصد تهیه آن را دارید، تطابق دهید. برای مثال، اگر ریجن اکانت شما مربوط به ایالات متحده میشود، باید گیفت کارت هایی که شامل دلارهای آمریکا میشوند را تهیه و استفاده کنید. اگر در این شرایط دست به تهیه گیفت کارتی با ریجن متفاوت (مانند بریتانیا) بزنید، قادر به استفاده از کارت هدیه خریده شده و استفاده از آن نخواهید بود.
مزیتهای خرید گیفت کارت پلی استیشن
خرید Gift Card پلی استیشن شامل مزایای متعددی میشود که قادر هستید از هر یک از آنها به سلیقه خود بهره ببرید. معمولا بیشتر کاربران ایرانی از گیفت کارت ها برای خرید بازیها به صورت دیجیتالی استفاده میکنند؛ قابلیتی که به علت عدم وجود حسابهای بینالمللی در ایران صرفا از طریق گیفت کارت ها میسر است. شما میتوانید حساب خود را به اندازه قیمت بازی مورد نظر شارژ کنید و سپس به تهیه آن اقدام کنید.
حال اگر دوست یا خانواده گیمر داشته باشید، میتوانید یک بازی را بخرید و به صورت دو نفره از آن استفاده کنید. در این حالت هزینه نهایی نصف میشود و شما میتوانید با یک صرفه جویی قابل توجه، به تجربه بازی مورد علاقه خود هم بپردازید.
علاوه بر این، با خرید گیفت کارت و تهیه دیجیتالی بازیها از بسیاری از محدودیت بازیهای فیزیکی راحت خواهید شد. برای مثال، خرید یک بازی قدیمی یا کمیاب به شدت راحتتر دنبال میشود و دیگر نیازی نیست برای پیدا کردن آن به مغازهها و سایتهای مختلف سر بزنید تا شاید یک نسخه از آن را پیدا کنید. البته که در این میان میتوانید با خرید دیجیتالی بازیها از تخفیفهای فروشگاه پلی استیشن هم استفاده کنید تا بدین روش، باز هم در تهیه محصول مورد علاقه خود صرفه جویی کرده باشید.
در کنار تمامی مواردی که به آنها اشاره کردیم، استفاده از گیفت کارت های پلی استیشن صرفا به خرید دیجیتالی بازیها ختم نمیشود و میتوانید از آنها برای کاربردهای دیگری هم استفاده کنید. در ادامه میتوانید کارهای مرسومی که میتوان با خرید گیفت پلی استیشن انجام داد را ببینید:
- خرید بازیها به صورت دیجیتالی و استفاده از تخفیفهای فروشگاه پلی استیشن
- تهیه بستههای الحاقی یا DLC بازیهای مختلف
- خرید موسیقی، فیلم یا سرویسهای اشتراکی مخصوص فیلم و سریال
- خرید محتویات مختلف فرعی پلی استیشن مانند Themeها و آواتارها
- تهیه سرویس پلی استیشن پلاس و EA Play
مواردی که بالا به آن اشاره کردیم، از جمله مهمترین مزیتهای خرید گیفت کارت پلی استیشن به شمار میروند. همچنین باید اشاره کنیم که پلی استیشن سرویس جذاب دیگری به نام پلاس نیز در اختیار کاربران خود قرار داده است که در ادامه به معرفی آن میپردازیم.
پلی استیشن پلاس چیست؟
با کنار رفتن روند و برنامههای قدیمی پلی استیشن پلاس و در دسترس قرار گرفتن قابلیتهای جدید، PS Plus به یک سرویس فوقالعاده و یک رقیب جدی برای ایکس باکس گیم پس تبدیل شده است. بنابراین ما در ادامه این مقاله به حالت جدید سرویس اشتراکی سونی میپردازیم و کاری با روند گذشته آن نداریم.
سونی در سیاستهای جدید خود خرید پلی استیشن پلاس را به سه سطح اسنشال (Essential)، اکسترا (Extra) و پریمیوم (Premium) تقسیم بندی کرده که هر کدام قیمت، قابلیتها و کتابخانه بازیهای خاص خود را دارند. در ادامه به طور دقیقتر به جزئیات هر یک از سه سطح سرویس اشتراکی پلی استیشن پلاس میپردازیم.
پلی استیشن پلاس اسنشال (PlayStation Plus Essential)
پلی استیشن پلاس اسنشال که ارزانترین حالت این سرویس اشتراکی شناخته میشود، شباهت زیادی به روند قبلی PS Plus دارد. شما با خرید این سطح از سرویس مورد بحث میتوانید به صورت آنلاین به تجربه آثار مختلف بپردازید و از بازی کردن با دوستان خود لذت ببرید. بنا بر همین موضوع، اگر اقدام به تهیه یا تمدید پلاس خود نکنید، نمیتوانید به سراغ بخش آنلاین بازیهای مختلف بروید.
حال اگر میخواهید طبق شرایط ذکر شده و با کمترین قیمت ممکن به تجربه آنلاین بازیها بپردازید، PS Plus Essential همان چیزی است که به دنبال آن میگردید. این حالت که ماهانه 10، سه ماهه 25 و سالانه 60 دلار قیمت درد، به شما اجازه میدهد که به صورت آنلاین به تجربه بازیها بپردازید. البته که این پایان کار نیست و اگر این اشتراک را تهیه کنید، به طور ماهانه دو بازی رایگان هم دریافت خواهید کرد. قابل ذکر است که با توجه به سابقه سونی در چند وقت اخیر، این بازیهای رایگان ماهانه از کیفیت بالایی برخوردار هستند و میتوانید حسابی از آنها لذت ببرید. در صورت تهیه پی اس پلاس اسنشال به یک حافظه ابری برای ذخیره بازیها هم دسترسی دارید.
پلی استیشن پلاس اکسترا (PlayStation Plus Extra)
سطح بعدی پلاس که باید به آن اشاره کنیم، اکسترا نام دارد. شما با تهیه این سطح به تمامی قابلیتهای Essential دست پیدا خواهید کرد و میتوانید علاوه بر تجربه بازیها به صورت آنلاین، از بازیهای رایگان و حافظه ابری هم بهره ببرید؛ اما دقیقا تفاوت این دو سطح چیست؟ پاسخ ساده است. شما با تهیه PS Plus Extra به لیست عظیمی از بازیهای مختلف جدید و قدیمی (بیش از 400 اثر متفاوت) دسترسی خواهید داشت و میتوانید با دانلود آنها، بدون مشکل خاصی به تجربهشان بپردازید. توجه داشته باشید که بخش بزرگی از این بازیها آثار بزرگ و باکیفیتی هستند که برای تهیه آنها، باید پولهای به نسبت زیادی پرداخت کنید.
البته باید ذکر کنیم که برخی از بازیهای بزرگ پلی استیشن 5 هم روی PS Plus Extra قرار میگیرند که از جمله آنها میتوانیم به Demon’s Souls Remake، Returnal و Death Stranding Director’s Cut اشاره کنیم. حال لیست عظیمی از بازیهای PS4 هم وجود دارد که میتوانید به لطف قابلیت Backward Compatibility آنها را روی کنسول نسل نهمی خود اجرا کنید.
همچنین همانطور که احتمالا متوجه شدید، میتوانید با استفاده از پلی استیشن 4 خود هم به تجربه بازیهای موجود بپردازید (اگر از PS4 بهره میبرید قاعدتا امکان اجرای بازیهای PS5 وجود ندارد). پلی استیشن پلاس اکسترا ماهانه 15، سه ماهه 40 و سالانه 100 دلار قیمت دارد.
پلی استیشن پلاس پریمیوم (PlayStation Plus Premium)
در این نقطه از لیست محصولات مجازی و دیجیتالی پلی استیشن به PS Plus Premium میرسیم. سرویسی که گران قیمتترین سطح پلی استیشن پلاس محسوب میشود و اگر از حق نگذریم، ارزش پولی که در ازای آن میپردازید را دارد. شما با تهیه PS Plus Premium علاوه بر دسترسی به تمامی قابلیتهای دو سطح Essential و Extra، به ویژگیهای جدید و منحصر به فردی هم دست پیدا خواهید کرد. به عبارتی دیگر شما با تهیه سطح پریمیوم قابلیت تجربه بازیها به صورت آنلاین، بازیهای رایگان ماهانه، حافظه ذخیره ابری و بیش از 400 بازی مختلف را خواهید داشت.
اما آنچه که پی اس پلاس پریمیوم را نسبت به Essential و Extra خاص میکند، لیست بازیهای پلی استیشن 1، پلی استیشن 2، پلی استیشن 3 و PSP است. به عبارتی دیگر شما با تهیه PS Plus Premium میتوانید 340 عدد از بازیهای چهار پلتفرم ذکر شده را تجربه کنید. البته لازم به ذکر است که امکان دانلود بازیهای پلی استیشن 3 وجود ندارد و تنها را تجربه آنها، استریم کردنشان با استفاده از یک اینترنت پرسرعت است؛ اما دانلود و اجرا بازیهای PS1، PS2 و PS3 مانعی نخواهد داشت.
البته با تهیه سطح پریمیوم در صورت تمایل، میتوانید تمام بازیهای موجود را از طریق PS4، PS5 یا پی سی خود استریم کنید. پلی استیشن پلاس پریمیوم ماهانه 18، سه ماهه 50 و سالانه 120 دلار قیمت خواهد داشت. با توجه به موضوعات ذکر شده اگر علاقهای به بازیهای کلاسیک و استریم آثار مختلف به صورت آنلاین ندارید، بهتر است با تهیه PS Plus Extra مقداری هم که شده در هزینههای گیمینگ خود صرفه جویی کنید؛ چرا که پلی استیشن پلاس اکسترا اکثر نیازهای شما را برآورده خواهد کرد.
پلی استیشن پلاس دیلاکس (PlayStation Plus Deluxe)
در صورتی که با پلی استیشن پلاس دیلاکس آشنایی ندارید، باید بدانید که این سطح درست مانند PS Plus Premium عمل میکند؛ اما تفاوت این دو در چه نقطهای مشخص میشود؟ سونی امکان استریم کردن بازیهای مختلف از طریق پلی استیشن پلاس را به چندین کشور مشخص محدود کرده و بدین ترتیب، کاربران کشورهای دیگر باید تا اطلاعات ثانوی برای تجربه آنلاین آثار به صورت استریمینگ صبر کنند. این دقیقا جایی است که نسخه دیلاکس به کار میآید. بازیکنانی که در کشورهای ذکر شده زندگی نمیکنند، میتوانند با تهیه PS Plus Deluxe از استریم بازیها لذت ببرند.
سرویس EA Play چیست؟
یکی دیگر از سرویسهایی که میتوانید به واسطه پلی استیشن خود از آن بهره ببرید، EA Play است. این سرویس اشتراکی که تماما مربوط به آثار شرکت Electronic Arts میشود، بیشتر شامل بازیهای قدیمی یا آثاری است که کمی از عرضه اولیه آنها میگذرد؛ بنابراین انتظار نداشته باشید که با خرید EA Play، به تمامی بازیهای جدید این شرکت در روز عرضه دسترسی پیدا کنید. البته که تجربه نشان داده اکثر بازیهای این شرکت پس از گذشت دورهای 6 الی 9 ماهه از عرضه اولیه، راه خود را به EA Play باز میکنند. شما میتوانید در ادامه چند عدد از بهترین بازیهای موجود روی سرویس مورد بحث را مشاهده کنید:
- بازی Star Wars Jedi: Fallen Order
- بازی Titanfall 2
- بازی Mass Effect Legendary Edition
- بازی It Takes Two
- بازی A Way Out
- و…
شما میتوانید برای خرید سرویس EA Play برای پلی استیشن، ماهانه 5 و سالانه 30 دلار پرداخت کنید.
جمعبندی
استفاده از محصولات مجازی پلی استیشن مانند گیفت کارت ها، سرویس پلی استیشن پلاس و EA Play میتواند حسابی در هزینههایی نهایی و آسان بودن تجربه بازیها، به شما کمک کند؛ بنابراین بهتر است به سراغ این محصولات بروید و خود را از مشکلات مربوط به روشهای دیگر راحت کنید.
نمایش 1–12 از 68 نتیجه
-
گیفت کارت پلی استیشن 10 دلاری آمریکا
300,000 تومان افزودن به سبد خرید -
گیفت کارت پلی استیشن 20 دلاری آمریکا
300,000 تومان افزودن به سبد خرید -
گیفت کارت پلی استیشن 25 دلاری آمریکا
300,000 تومان افزودن به سبد خرید -
گیفت کارت پلی استیشن 30 دلاری آمریکا
300,000 تومان افزودن به سبد خرید -
گیفت کارت پلی استیشن 50 دلاری آمریکا
300,000 تومان افزودن به سبد خرید -
گیفت کارت پلی استیشن 60 دلاری آمریکا
300,000 تومان افزودن به سبد خرید -
گیفت کارت پلی استیشن 75 دلاری آمریکا
300,000 تومان افزودن به سبد خرید -
گیفت کارت پلی استیشن 100 دلاری آمریکا
300,000 تومان افزودن به سبد خرید -
پلی استیشن پلاس اکسترا یک ماهه آمریکا
300,000 تومان افزودن به سبد خرید -
پلی استیشن پلاس اکسترا سه ماهه آمریکا
300,000 تومان افزودن به سبد خرید -
پلی استیشن پلاس اکسترا یک ساله آمریکا
300,000 تومان افزودن به سبد خرید -
پلی استیشن پلاس اسنشیال یک ماهه آمریکا
300,000 تومان افزودن به سبد خرید