اپ استور یکی از مهمترین سرویسهایی است که توسط شرکت اپل به وجود آمده و به مشتریان محصولات این شرکت خدمات مربوط به دانلود و نصب اپلیکیشن را ارائه میدهد. بهمنظور پاسخ به این سوال بسیار مهم که اپ استور چیست باید گفت که App Store فروشگاه اپلیکیشن اپل است که برای آیفونها، ای پدها، اپل واچها و ای پاد تاچها اپلیکیشنهای مختلفی را ارائه میدهند و شما میتوانید از این طریق اقدام به دانلود برنامههای مختلف کنید.
برنامههای موجود در اپ استور توسط اپل و یا سایر شرکتهایی مشهور مانند فیس بوک یا مایکروسافت ایجاد شده و توسعه پیدا کردهاند. این مسئله به شما کمک میکند تا بتوانید از طریق اپ استور اپل این دسته از برنامهها را دانلود کرده و از این طریق امکانات گوشی خود را به طرز چشمگیری افزایش دهید.
نکته مهمی که باید بدانید این است که از زمان آغاز به کار اپ استور تا به امروز، این فروشگاه اینترنتی ویترین دیجیتالی برای بیش از دو میلیون برنامه بوده و امکان دانلود میلیونها اپلیکیشن از طریق App Store در دسترس شما است. آمارهای منتشر شده نشان میدهد که مشتریان اپل در مجموع بیش از 100 میلیارد برنامه را از طریق اپ استور دانلود کردهاند. در همین راستا در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به سرویس اپ استور و در مورد این سرویس اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم.
Apple App Store یک پلتفرم توزیع دیجیتال است که افراد میتوانند نرم افزار و برنامههای دیجیتال را خریداری و دانلود کنند. اپلیکیشنها ابزارهای نرم افزاری هستند که عملکردهای اضافی را برای یک سیستم عامل فراهم میکنند. برنامههای خریداری شده از Apple App Store در iCloud که یک سرویس ذخیرهسازی ابری و رایانش ابری از اپل برای دسترسی آسان از هر دستگاهی که به سیستم وارد شده است، ذخیره میشوند.
پس از آن که شما را با App Store آشنا کرده و در مورد این سرویس صحبت کردیم، حال بهتر است تا شما را با مهمترین ویژگیهای این سرویس آشنا کنیم. بهمنظور بررسی این مسئله باید گفت که در وهله اول تعداد اپلیکیشنهای موجود در اپ استور اپل بسیار گسترده بوده و شما میتوانید برنامههای مختلفی را از طریق اپ استور دانلود کنید. در حال حاضر بیش از 2.2 میلیون برنامه در اپ استور برای دانلود در دسترس کاربران است. همچنین برنامههای موجود در اپ استور ممکن است رایگان، پولی یا شامل خریدهای درون برنامه و اشتراک باشند.
ویژگی طبقهبندیهای مختلف در App Store به شما کمک میکند تا بتوانید بهسرعت در حوزه موردنظر خود از طریق اپ استور، برنامههای گوناگونی را دانلود کرده و از این اپلیکیشنها استفاده کنید. همچنین اپلیکیشنهای آپدیت شده در بخش Today قرار دارند و شما میتوانید اپلیکیشنهای جدید را از این طریق در اپل استور مشاهده کنید.
لازم به ذکر است که سرویس اپ استور در حال حاضر در بیش از 170 کشور مختلف دنیا در دسترس است و شما میتوانید بهراحتی به این سرویس دسترسی پیدا کنید. همچنین شما میتوانید از طریق خرید گیفت کارت اپ استور، بهراحتی اپلیکیشنهای پولی اپ استور را خریداری کرده و اقدام به دانلود این اپلیکیشنها کنید.
اپ استور پلتفرم انتشار محتوا دیجیتال اپل است که برای توزیع ترکیبی از برنامههای ساخته شده توسط شرکت اپل و سایر شرکتهای توسعهدهنده اپلیکیشن برای سیستم عاملهای iOS ، iPadOS ، watchOS ، tvOS و macOS ساخته شده است.
موضوع مهمی که باید بدانید این است که توسعه دهندگان در App Store، اپلیکیشنهای خود را با قیمتگذاریهای گوناگونی منتشر میکنند. این مسئله باعث شده تا برنامهها در طیف گستردهای از طرحهای مختلف قیمتگذاری شوند. برخی از برنامهها رایگان هستند، در حالی که برخی دیگر دارای هزینه یکباره برای دانلود هستند. برخی از اپلیکیشنها از سیستم پخش تبلیغات استفاده میکنند و برخی از برنامهها هزینههای اشتراک مجدد و یا خریدهای درون برنامهای دارند.
پس از آن که به این سوال بسیار مهم پاسخ دادیم که اپ استور چیست، حال بهتر است تا شما را با تاریخچه فروشگاه اپ استور آشنا کرده و در مورد این سرویس اطلاعات کاملی را به شما ارائه دهیم. بهمنظور بررسی تاریخچه این فروشگاه باید گفت که اپ استور در ابتدا در 10 جولای 2008، یک روز قبل از عرضه آیفون 3G راهاندازی شد. در زمان راهاندازی بیش از 500 برنامه در اپ استور موجود بود که 25 درصد از آنها بهعنوان اپلیکیشنهای رایگان لیست شدهاند.
در اواخر سال 2016، اپل به توسعه دهندگان اجازه داده بود تا بتوانند با پرداخت هزینه اپلیکیشنهای خود را تبلیغ کرده و وقتی کاربران کلمات کلیدی خاصی را جستجو میکنند، در بالای صفحه نتایج جستجو این اپلیکیشنها نشان داده میشوند. در مارس 2017، اپل به توسعه دهندگان این امکان را داد تا به نظرات کاربران خود پاسخ دهند و همچنین از بازخورد کاربران برای حل مشکلات اپلیکیشن خود استفاده کنند.
در سال 2020 اپل کشورهای بسیار زیادی را به لیست خود اضافه کرد که از اپ استور پشتیبانی میکنند و در مجموع 175 کشور مختلف میتوانند به اپ استور دسترسی پیدا کنند.
در صورتی که در اپ استور اپلیکیشن موردنظر خود را پیدا کردید، باید به این نکته توجه داشته باشید که هر برنامه یک صفحه محصول منحصربهفرد دارند، جایی که دانلود کننده میتواند قبل از دانلود برنامه، دید بهتری از نحوه عملکرد برنامه داشته باشند.
صفحه محصول به کاربران این امکان را میدهد تا ناشر، محدوده سنی توصیه شده، امتیاز برنامه و تصاویر مختلف از اپلیکیشن را مشاهده کنند. کاربران همچنین میتوانند ویدئوهایی را تماشا کنند تا با نحوه عملکرد یک برنامه قبل از دانلود آشنا شوند.
اگر برنامه برنده جایزه خاصی نیز از سوی اپل شده باشد، نشان این جایزه در بالای صفحهنمایش داده میشود و شما میتوانید از این طریق اپلیکیشنهای حرفهایتر و باکیفیتتری را مشاهده کنید. اگر برخی از برنامهها جز اپلیکیشنهایی باشد که توسط کارشناسان اپ استور تایید شده باشد، بنرها و استایلهای منحصربهفردی دریافت میکنند.
همچنین بهمنظور افزایش شفافسازی در iOS 14، اپل بخش جدیدی را به توضیحات برنامه در اپ استور اضافه کرده است که در این بخش توضیح میدهد که یک برنامه چه دادههایی را از تلفن شما جمعآوری میکند و چگونه به اشتراک میگذارند.
در سالهای اخیر، اپل App Store را رشد داده و اصلاحکرده است تا نه تنها بهعنوان مکانی برای خرید یا دانلود برنامهها شناخته شود، بلکه بهعنوان منبع مرتبط با برنامهها نیز عمل کند. کارشناسان سرویس اپ استور همواره در تلاشاند تا فهرستهای منظم و مرتبی از برنامههای ضروری را در دستههای مختلف منتشر کنند. اپل همچنین هر روز یک برنامه روز و یک بازی روز را در بخش Today معرفی میکند. همچنین در بخش Today اپ استور شاهد آموزشها و نکات مختلفی مربوط به برنامههای محبوب هستیم که به کاربران انگیزه میدهد تا برای یادگیری مهارتهای جدید به بخش Today مراجعه کنند.
پس از آن که بیان کردیم که اپ استور چیست، حال بهتر است تا شما را با بخشهای مختلف اپ استور آشنا کنیم. بهمنظور بررسی این بخشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
Mac App Store یکی از بخشهای اپ استور است که در اکتبر 2010 معرفی شد و در ژانویه 2011 همراه با بهروزرسانی 10.6.6 Snow Leopard راهاندازی شد. در زمان راهاندازی، Mac App Store دارای بیش از 1000 برنامه بود.
در ژانویه 2018، اپل اعلام کرد که تمام برنامههای ارسالی که بر روی مک اپ استور منتشر میشود، باید 64 بیتی باشند.
در سال 2019، اپل اعلام کرد که کاربران میتوانند برنامههای مربوط به اپل واچ را مستقیماً از Apple Watch خود خریداری و دانلود کنند. این مسئله باعث شده تا شما بتوانید بدون نیاز به همراه داشتن آیفون، اقدام به نصب برنامه بر روی اپل واچ خود کنید. همچنین لازم به ذکر است که در سرویس اپل واچ App Store در کنار محصولات شرکت اپل، شرکتهایی مانند نایک و پاندورا نیز اپلیکیشنهای مستقلی را برای اپل واچ منتشر کردهاند.
یکی از سرویسهایی که در زیرمجموعه اپ استور شناخته میشود، Apple Arcade است که سرویس اشتراک بازیهای ویدئویی اپل بهحساب میآید. شما میتوانید بازیهای پولی موجود در اپل آرکید را با پرداخت هزینه ماهانه 4.99 دلار در ماه انجام دهید. اپل آرکید که برای دور زدن بسیاری از مشکلات بازیهای مدرن موبایل طراحی شده است. در حال حاضر بیش از 180 عنوان در این سرویس وجود دارد. نکته مهمی که باید بدانید این است که سرویس اپل آرکید از طریق یک برگه در برنامه App Store قابلدسترسی است.
در سال 2015، صدها برنامه با XcodeGhost، یک نسخه مخرب نرم افزار توسعه Xcode اپل، ایجاد شد. بسیاری از برنامهها در مناطقی مانند چین که دسترسی به Xcode بسیار دشوار بود، توسعه یافتند. این دسته از اپلیکیشنها به دلیل مشکلات امنیتی خود بهسرعت بر اساس قوانین و مقررات اپ استور با مشکل مواجه شدند.
به همین دلیل این دسته از برنامهها متعاقباً حذف شده و اپل شروع به همکاری با توسعه دهندگان کرد تا به آنها کمک کند تا به برنامه رسمی Xcode مهاجرت کنند و از این برنامه برای ساخت اپلیکیشنهای خود استفاده کنند. کمی بعد، اپل دسترسی به Xcode را در مناطق خارج از ایالات متحده آسانتر کرد.
در سال 2017، اپل شروع به حذف برنامههایی کرد که قانون کپیرایت را نقض میکردند. این فرایند شامل حذف بازیهایی بود که ظاهراً شبیهسازی عناوین محبوب اخیر بودند و حذف برنامههایی که از مطالب دارای حق کپیرایت استفاده میکردند. یکی از مهمترین اپلیکیشنهایی که شامل این قوانین شده و حذف شدند، اپلیکیشنهایی بودند که از آهنگهای موسیقی بدون مجوز استفاده میکردند. این مسئله باعث شد تا اپل صدها هزار اپلیکیشن را که شرایط خدماتش را نقض میکردند حذف کرد.
در سال 2018، اپل شروع به کنترل استفاده از قالبها و خدمات تجاری اپلیکیشنها کرد. اپل امیدوار بود که این امر مانع از نمایش برنامههای تکراری در App Store شود.
با این حال، بسیاری از توسعه دهندگان و مشتریان استدلال میکردند که این رفتار اپل به طور غیرمنصفانه کسبوکارهای کوچک و سازمانهای غیرانتفاعی را هدف قرار داده است تا برنامههایشان را به طور عملی حفظ کنند. اپل بعداً توضیح داد که شرکتها و سازمانها مجاز به استفاده از مجموعههای توسعه، سرویسها و قالبهای برنامه هستند اما تنها در صورتی که مستقیماً برنامهها را خودشان منتشر کنند.
از اوایل سال 2017، دولت چین در زمینه سانسور برنامههایی که در اپ استور iOS مستقر در چین ظاهر میشوند، نقش اساسی ایفا کرد. برنامههای VPN، برنامههای تماس اینترنتی مانند اسکایپ و اپلیکیشنهای شبکههای اجتماعی غیر چینی از جمله مواردی هستند که ممنوع شدهاند. تمایل اپل برای حذف چنین برنامههایی مورد انتقاد رسانهها قرار گرفت و بسیاری از کاربران به این مسئله اعتراض کردند که این اقدام اپل به سانسور در کشور چین اعتبار میبخشد.
اپل به دلیل حذف HKMap Live، برنامه جنجالی نظارت پلیس، در اواخر سال 2019 مورد انتقاد شدید قرار گرفت. این برنامه توسط شهروندان هنگ کنگ برای اجتناب از مناطقی که معترضان و پلیس در آن درگیری داشتند استفاده میشد. تیم کوک بعداً از این موضوع دفاع کرد و اظهار داشت که این برنامه برای خرابکاری در مناطقی که پلیس در آن حضور ندارد و همچنین هدف قراردادن افسران پلیس مورد استفاده قرار میگیرد.
در طول شیوع ویروس کرونا در سال 2020، اپل تشخیص داد که انتشار همه برنامههای غیررسمی مرتبط با ویروس کرونا را ممنوع کند.
اگر بخواهیم شما را با مهمترین اپلیکیشنهایی که در App Store حذف میشوند آشنا کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اپلیکیشنهایی که چنین موضوعاتی در آن رعایت نشده است بهسرعت از سوی اپل حذف شده و در اپل استور قرار نمیگیرند.
اپل قوانین سختگیرانهای در مورد نحوه دریافت محتوا از داخل برنامهها دارد. تا همین اواخر، برنامههایی که از اپ استور خریداری میشد، هر خرید درون برنامهای و اشتراکهایی که در یک برنامه ایجاد میشد، همگی باید 30 درصد به اپل پرداخت میکردند.
این امر منجر به تلاش بسیاری از برنامهها برای دور زدن مدل خرید درون برنامهای شد. به طور مثال نتفلیکس و سایر برنامههای سرگرمی به شما اجازه نمیدادند تا از داخل برنامه اشتراک خریداری کنید. از سوی دیگر برخی از اپلیکیشنها به افزایش 30 درصدی قیمت اشتراکها متوسل شدند.
اشتراکهای App Store در سال 2016 بهعنوان یک مدل کسبوکار جایگزین معرفی شدند که به کاربران امکان میدهد به طور منظم برای ویژگیهای جدید با قابلیت لغو در هر زمان اشتراک خریداری کنند. این ویژگی با کاهش 15 درصدی هزینه توسعه دهندگان همراه بود، البته تا زمانی که کاربران بیش از یک سال مشترک باشند.
اپل در آوریل 2020 حرکت بزرگی انجام داد تا به برنامههای سرگرمی خاصی اجازه دهد تا بدون پرداخت هزینه 30 درصدی، فروش خود را در داخل برنامههای خود انجام دهند. این شبیه به نحوه عملکرد اپلیکیشنهای خرید کالا مانند Best Buy و Amazon است، اما در مورد کالاهای دیجیتال نیز صدق میکند.
در نوامبر 2020، اپل اعلام کرد که توسعه دهندگان با درآمد زیر یک میلیون دلار در سال تنها 15 درصد از درآمد خود را به اپل پرداخت خواهند کرد. این تصمیم به نفع بسیاری از توسعه دهندگان است.
توسعه دهندگان باید سالانه 99 دلار هزینه برای دسترسی به برنامه توسعه دهندگان اپل بپردازند. این هزینه برای سازمانهای غیرانتفاعی و دولتها برای توسعه اپلیکیشن وجود ندارد. ناشران برنامهها باید برنامه خود را به نحوی ارسال کنند که به قوانین و دستورالعملهای اپل پایبند باشند و تعدادی از پیشنیازها را رعایت کنند.
اپل اپ استور و گوگل پلی هر دو پلتفرمهای متفاوتی هستند که توسعه دهندگان از طریق آن برنامهها را بازاریابی کرده و به فروش میرسانند. گوگل پلی که قبلاً Android Market نام داشت، برای دانلود برنامههای موبایل اندرویدی ساخته شده است، این در حالی است که برای دانلود برنامههای iOS لازم است تا به سراغ App Store اپل بروید. نکته مهمی که باید بدانید این است که برای توسعه دهندگان، فرایند تأیید اپلیکیشن در فروشگاه Google Play نسبت به فرایند تأیید در اپ استور آسانتر است.
در واقع ورود یک اپلیکیشن به App Store کار آسانی نیست و اپل استانداردها و قوانین فراوانی دارد. در حالی که اکثر برنامهها در اولین باری که برای فروشگاه اپ استور ارسال میشوند، رد شده و توسط این فروشگاه تایید نمیشود. اپل از یک تیم بازبینی اپلیکیشن استفاده میکند که میتواند بازخورد جامعی را در مورد این که چرا برنامهشان حذف نشده است، به توسعه دهندگان ارائه دهد.
فروشگاه Google Play استانداردهای معقولتری برای برنامهها دارد. البته این به آن معنا است که کاربران نهایی Google Play ممکن است با برنامههای مشکلساز بیشتری مواجه شوند. لازم به ذکر است که اپ استور سالانه 99 دلار از توسعه دهندگان برای ثبتنام بهعنوان توسعهدهنده دریافت میکند. برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس Google Play، تنها یک بار لازم است تا هزینه 25 دلاری پرداخت کنید.
یکی از سوالات مهمی که از سوی کاربران پرسیده میشود این است که نحوه دانلود اپ استور چگونه است و به چه نحوی میتوان از اپل استور استفاده کرد؟
در پاسخ به این سوال بسیار مهم باید گفت که در دستگاه اپل App Store بهصورت پیشفرض بر روی گوشی شما نصب است و نیازی نیست تا اقدام به دانلود اپ استور کنید. از سوی دیگر App Store اپل از طریق آیتونز در رایانه قابلدسترسی است.
اطلاعاتی که در فروشگاه App Store نمایش داده میشود، شامل تصاویر، نظرات کاربران، دستهبندی اپلیکیشن و یک موتور جستجوی مناسب است. اپ استور همچنین هرگونه بهروزرسانی برنامههای نصب شده شما را دارای پاد، آیفون یا آیپد شما با گزینه “Update All” در اختیارتان قرار میدهد تا بتوانید بهسرعت از این طریق اپلیکیشنهای خود را آپدیت کنید.
در این مطلب به این سوال بسیار مهم پاسخ دادیم که اپ استور چیست و این سرویس چه خدماتی را به کاربران ارائه میدهد. توجه به موارد گفته شده در این مطلب به شما کمک میکند تا بتواند اقدام به دانلود برنامههای آیفون از طریق App Store کرده و به حجم گستردهای از اپلیکیشنها دسترسی پیدا کنید.
در صورتی که قصد دارید تا اقدام به دانلود از اپ استور بهصورت ایمن کنید، میتوانید از این سرویس استفاده کنید. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که امروزه شاهد بهترین App Store ایرانی هستیم اما استفاده از اپ استور رسمی اپل میتواند به شما کمک کند تا با خیال آسوده اپلیکیشن موردنظر خود را دانلود کنید.
منبع: appleinsider
تاریخ آخرین به روزرسانی: 5 مرداد 1402
اپ استور یک پلتفرم برای انتشار محتوا دیجیتال است و افراد میتوانند نرم افزار و برنامههای دیجیتال را از طریق این سرویس خریداری کرده و این دسته از محتواها را دانلود کنند.
در پاسخ به این سوال باید گفت که بر اساس قوانین اپل، شما باید سالیانه مبلغ 99 دلار را بهعنوان توسعهدهنده محصولات اپل پرداخت کنید. در صورتی که این مبلغ را پرداخت کنید، اپلیکیشنهای شما از دسترس خارج شده و کاربران نمیتوانند برنامههای شما را دانلود کنند. هزینه بالای توسعه و انتشار اپلیکیشن در اپ استور باعث شده تا بسیاری از توسعه دهندگان و برنامه نویسان به جای سیستم عامل iOS به سراغ سیستم عامل اندروید آمده و اقدام به انتشار محتوا برای این اپلیکیشن کنند.
شرکت اپل تمام تلاش خود را کرده تا امنیت اپ استور و برنامههای موجود در آن را به طرز چشمگیری افزایش دهد. این مسئله باعث شده تا تعداد اپلیکیشنهای مخربی که در اپ استور وجود دارد بسیار کم باشد و این دسته از اپلیکیشنها نیز بهسرعت توسط اپل تشخیص داده شده و از اپ استور حذف میشوند. همچنین اپ استور همواره در حال اعلام قوانین جدید است و این موضوع باعث شده تا اپلیکیشنهای منتشر شده در اپ استور اپل امنیت بالایی داشته باشند.