گوگل پلی یکی از مهمترین سرویسها و خدماتی است که شرکت گوگل به کاربران اندرویدی خود ارائه میدهد.Google Play یک سرویس و برنامه مخصوص برای دستگاههای هوشمند مبتنی بر سیستمعامل اندروید است که خدمات مختلفی در حوزه عرضه اپلیکیشن و محتواهای چندرسانهای را به کاربران ارائه میدهد. در همین راستا در مطلب گوگل پلی چیست قصد داریم تا نگاهی به این سرویس انداخته و شما را با آن آشنا کنیم. پس با وب گیفت همراه باشید تا بهصورت کامل شما را با این پلتفرم آشنا کنیم.
بهمنظور معرفی سرویس گوگل پلی استور باید به این نکته اشاره کرد که این پلتفرم که توسط شرکت گوگل ساخته شده است، بستری برای ارائه محتوای دیجیتالی مختلف به کاربران است. برخلاف تصور برخی افراد، فروشگاه Google Play تنها یک فروشگاه مخصوص عرضه برنامه نیست و شما میتوانید در گوگل پلی استور در کنار اپلیکیشنها و بازیهای مختلف، انواع گوناگونی از محتوا را مشاهده کرده و به آنها دسترسی پیدا کنید. شما میتوانید در فروشگاه Google Play در کنار اپلیکیشنها و برنامههای اندرویدی به محتواهایی چون موسیقیها، فیلمها و کتابهای مختلف دسترسی پیدا کنید.
شرکت گوگل تلاش کرده تا در پلتفرم خود مجموعه عظیمی از موسیقی را از سرتاسر جهان جمعآوری کرده و در یک سرویس آن را به کاربران خود ارائه دهد. از سوی دیگر در این سرویس شاهد انواع مختلفی از فیلمها و کتابها هستیم که تمامی این محتواها برای خرید در دسترس هستند. همچنین شما میتوانید در فروشگاه گوگل پلی هزاران برنامه و بازی رایگان و پولی را دانلود کرده و به این دسته از محتواها دسترسی پیدا کنید.
شما میتوانید با رفتن به صفحه برنامهها یا بازی در گوگل پلی بسیاری از اپلیکیشنها را بهصورت رایگان دریافت کنید. برخی از این بازیها و اپلیکیشنها تبلیغات درون برنامهای دارند، برخی پیش از استفاده نیاز به خرید داشته و در نهایت برخی دیگر ممکن است متدهای پرداخت دیگری داشته باشند.
پلتفرم گوگل پلی در 6 مارس 2012 راهاندازی شد و بازارهای قبلی اندروید که شامل Android Market، Google Music و Google Books را تحت یک اپلیکیشن یکپارچهسازی کرد. تا پیش از سال 2012 هر یک از این سرویسها بهصورت جداگانه بودند و بر روی گوشیهای اندرویدی شاهد اپلیکیشنهای مختلفی برای دانلود برنامه، گوشدادن به موسیقی، مطالعه کتاب و… بودیم اما پس از ایجاد گوگل پلی، تمامی این سرویسها در Google Play جمع شدند.
یکی از نکات مهمی که در مورد گوگل پلی استور باید بدانید این است که این سرویس بر روی تمامی گوشیهای اندرویدی وجود ندارد. فروشگاه Google Play تنها بر روی گوشیهای هوشمندی که با سرویسهای موبایل Google (GMS) عرضه میشوند، وجود دارد و میتوانید به این سرویس دسترسی پیدا کنید. مسلماً اکثریتقریببهاتفاق تلفنهای اندرویدی موجود در بازار به سرویسهای گوگل دسترسی دارند و شما میتوانید با خرید یک گوشی اندرویدی بهصورت رایگان به این پلتفرم دسترسی پیدا کنید.
بهمنظور استفاده از گوگل پلی تنها کافی است تا وارد فهرست اپلیکیشنهای موبایل خود شده و بر روی آیکون Google Play کلیک کنید. در این بین یکی از نکات مهمی که در مورد این سرویس باید بدانید این است که شرکت هواوی که یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند در جهان است، در حال حاضر از سوی ایالات متحده تحریم شده است و به همین دلیل امکان نصب سرویسهای گوگل بر روی گوشیهای این شرکت وجود ندارد.
پس از آن که به این سؤال بسیار مهم پاسخ دادیم که گوگل پلی چیست، حال لازم است تا در مورد انواع محتواهای موجود در این سرویس صحبت کنیم. بهمنظور بررسی این مسئله باید گفت که فروشگاه Google Play نه تنها محلی برای دانلود برنامهها و بازیهای اندرویدی است، بلکه شما میتوانید انواع مختلفی از محتوای دیجیتالی را در این پلتفرم مشاهده کنید. فیلمها، کتابها و آهنگها از مهمترین محتواهایی هستند که در فروشگاه Google Play وجود دارند.
گوگل اساساً پلی استور را بهعنوان مرکزی برای کاربران خود راهاندازی کرد تا انواع محتوای دیجیتال را در آن دریافت کنند. محتوای اصلی این استور برنامهها و بازیها هستند، زیرا Play Store عمدتاً برای تلفنهای هوشمند اندرویدی راهاندازی شده است. با این حال، در طی سالها خدمات این سرویس گسترش پیدا کرده است. در کنار دانلود برنامه، بسیاری از مردم از فروشگاه گوگل پلی برای گوشدادن به جدیدترین موسیقیهای موجود در بازار استفاده میکنند و یا زمانی که قصد دارند تا کتابی را بهصورت آنلاین مطالعه کنند، به سراغ Google Play آمده و از این طریق به محتواهای موردنظر خود دسترسی پیدا میکنند.
یکی از نکات مهمی که در مورد فیلمهای موجود در گوگل پلی استور باید بدانید این است که فیلمهایی که در این فروشگاه عرضه میشوند هنوز هم بسیار گران هستند و اکثر افراد ترجیح میدهند تا به سراغ سرویسهای ارزانتر آمده و از این طریق جدیدترین فیلمهای موجود را مشاهده کنند. همچنین محتواهای موجود در فروشگاه Google Play تنها به این موارد خلاصه نمیشود و میتوان انتظار داشت که در آینده نیز شاهد انتشار محتواهای جدیدتری بر روی Google Play باشیم.
شما میتوانید در Play Store بخشهای مختلفی را مشاهده کنید. بهمنظور بررسی و معرفی هر یک از این بخشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
این بخش از فروشگاه پلی استور مخصوص کتابهای دیجیتالی است. شما میتوانید در بخش Google Play Books کتابهای الکترونیکی و صوتی را خریداری کنید. در این بخش انواع مختلفی از کتابها وجود دارد که میتوانید با پرداخت هزینه به آنها دسترسی پیدا کنید. تنوع بالا کتابهای موجود در Google Play Books باعث محبوبیت این بخش شده است و شما میتوانید از داستانهای ادبی گرفته تا کتابهای کودکان و یا کتابهای درسی را بهراحتی در این قسمت دانلود کنید.
بخش Google Play Movies & TV یکی دیگر از سرویس های در گوگل پلی است که میتوانید فیلمها و سریالهای تلویزیونی را در این بخش خریداری کرده و یا آنها را اجاره کنید. در این سرویس حجم بسیار زیادی از فیلمها و سریالها در اختیار کاربران قرار میگیرد. در کنار خرید این دسته از محتواها، امکان اجاره فیلم و سریالها را در گوگل پلی وجود دارد و شما میتوانید بهصورت 30 روزه و یا 48 ساعته به این محتواها دسترسی پیدا کنید. همچنین شما میتوانید برنامههای تلویزیونی را یا بهصورت کامل یا به شکل قسمتهای جداگانه بخرید و سریالهای موردعلاقه خود را در Google Play Movies & TV مشاهده کنید.
Google Play Services یکی از مهمترین قسمتهایی است که در گوگل پلی میتوانید به آن دسترسی پیدا کنید. بخش سرویس این پلتفرم به شما اجازه بروز رسانی برنامهها را میدهد. همچنین سرویس Google Play به شما امکان احراز هویت سایر خدمات آن، همگامسازی مخاطبین، اجرای خدمات مبتنی بر مکان و… را میدهد. تمامی این خدمات در کنار هم در بخش Google Play Services به کاربران ارائه میشود.
بهمنظور بررسی اهمیت سرویس Google Play باید به این نکته اشاره کرد که گوگل توصیه میکند تا کاربران همه برنامههای اندرویدی خود را از پلی استور دانلود کنند. این شرکت تمام تلاش خود را کرده تا همه برنامههایی را که به Play Store ارسال میشوند را از نظر امنیت بررسی کند. بهعبارتدیگر، این شرکت سعی میکند تا مطمئن شود که هیچ بدافزاری به پلی استور راه پیدا نکند. با این حال، فروشگاه Google Play تنها منبع دانلود برنامههای اندروید نیست و شما میتوانید از طریق سایر استورها اقدام به دانلود برنامههای موردنظر خود کنید.
اگر تصمیم دارید تا بهجای Google Play از یک فروشگاه دیگر استفاده کنید، باید به سراغ استورهای قانونی بروید. این مسئله باعث میشود تا با مشکلات امنیتی مواجه نشده و بتوانید بهراحتی از این طریق برنامههای موردنظرتان را بر روی گوشی اندروید نصب کنید.
درصورتیکه قصد دارید تا بهجای پلی استور به سراغ سایر فروشگاههای اندرویدی بروید، گزینههای مختلفی پیش روی شما وجود دارد. AppGallery فروشگاه برنامههای اندرویدی شرکت هواوی است. از سوی دیگر شرکت سامسونگ نیز فروشگاه برنامههای خود را ایجاد کرده است.
در داخل کشور ما نیز سرویسهایی نظیر بازار، مایکت، چارخونه و… وجود دارند که میتوانید از طریق این فروشگاهها، اپلیکیشنهای اندرویدی موردنظر خود را دانلود کنید. از آنجایی که تحریمهایی علیه کاربران ایرانی وجود دارد و امکان دانلود تمامی اپلیکیشنها و بازیها در گوگل پلی وجود ندارد، در برخی از مواقع نیاز است تا به سراغ سایر استورها آمده و از طریق این پلتفرمها اقدام به دانلود برنامههای موردنظرتان کنید.
یکی از مهمترین قابلیتها و فناوریهایی که گوگل پلی دارد و باعث محبوبیت این سرویس شده است، امکان بروز رسانی اپلیکیشنها از طریق این برنامه است. بهروزرسانی برنامهها از طریق گوگل پلی واقعاً ساده است و شما میتوانید از طریق این برنامه، اپلیکیشنهای گوشی اندروید خود را بهروزرسانی کنید. هنگامی که به Wi-Fi متصل هستید میتوانید به سراغ بخش My Apps & Games در اپلیکیشن گوگل پلی آمده و سپس در این بخش تمامی اپلیکیشنهایی که بروز رسانی و آپدیت دریافت کردهاند را میتوانید مشاهده کنید.
یکی از مهمترین موضوعاتی که برای استفاده از پلی استور باید به آن توجه داشته باشید این است که مثل اکثر اپلیکیشنهای پیشفرض گوگل که بر روی گوشی شما نصب شده است، اگر برنامه Google Play Store از قبل روی گوشی شما قرار گرفته باشد این امکان وجود ندارد که بتوانید بهصورت مستقیم آن را از تلفن همراه خود پاک کنید.
البته روشی وجود دارد که به شما کمک میکند تا بتوانید از طریق این فروشگاه گوگل پلی را از گوشی خود پاک کنید. برای انجام این کار باید گوشی شما روت باشد. با روت کردن گوشی موبایل شما میتوانید به قابلیتهای پیشرفته موبایل اندرویدی خود دسترسی پیدا کنید.
اگر گوشی اندرویدی ندارید باید به این موضوع توجه داشته باشید که فروشگاه Google Play تنها برای سیستمعاملهای اندروید در دسترس است. به همین دلیل شما نمیتوانید در صورت داشتن گوشیهای آیفون با سیستمعاملهای iOS به پلتفرم Google Play دسترسی پیدا کرده و از این پلتفرم در سایر سیستمعاملها استفاده کنید. البته یکی از نکات مهمی که در مورد این سرویس باید بدانید این است که شما میتوانید در دستگاههای مختلف که سیستمعامل آنها اندروید است، به این پلتفرم دسترسی پیدا کنید. از مهمترین دستگاههایی که میتوان در آن، گوگل پلی را باز کرد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
البته باید اشارهکنیم که علاوه بر لیست سیستم هایی که میتوان از طریق آنها به گوگل پلی دسترسی کرد، با استفاده از نرم افزار شبیه ساز اندروید روی سیستم های کامپیوتری خود، همانند یک گوشی اندرویدی استفاده کنید.
یکی از سؤالات مهمی که از سوی کاربران پرسیده میشود این است که چه تعداد اپلیکیشن در گوگل پلی وجود دارد که میتوان آنها را دانلود کرد؟ بهمنظور پاسخ به این سؤال باید گفت که در حال حاضر بیش از 2.8 میلیون برنامه در پلی استور موجود است. البته زمانی پلی استور بیش از 3.5 میلیون اپلیکیشن داشت اما گوگل تصمیم گرفت تا در تابستان 2018 این وضعیت را تغییر دهد. در این زمان گوگل تصمیم گرفت تا تعداد بسیار زیادی از اپلیکیشنهای موجود در پلی استور را حذف کند. این کار به دلیل به روز شدن خط مشی توسعهدهندگان شرکت گوگل بود و این مسئله باعث شد تا تعداد اپلیکیشنها از 3.5 میلیون به 2.5 میلیون کاهش یافت پیدا کند. در کنار میلیونها اپلیکیشن، شما میتوانید میلیونها بازی را نیز در این پلتفرم مشاهده کنید.
یکی از جدیدترین خدماتی که مدیران گوگل به کاربران Google Play ارائه کرده است و به کاربران این پلتفرم کمک میکند تا هزینههای خود را به طرز چشمگیری کاهش دهند، Google Play Pass است. درصورتیکه شما اشتراک گوگل پلی پس خریداری کنید، میتوانید به صدها برنامه و بازی که در حال معمولی برای استفاده از آن باید هزینهای پرداخت کنید، بهصورت رایگان دسترسی پیدا کنید.
Google Play Pass به شما اجازه میدهد تا بتوانید از این طریق در هزینههای خود صرفهجویی کرده و با پرداخت هزینه بسیار کمتر به برنامهها و بازیهای پولی Google Play دسترسی پیدا کنید. اگر بخواهیم در مورد قیمت گوگل پلی صحبت کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
درصورتیکه قصد دارید تا هزینههای خود را کاهش دهید و گوگل پلی پس را با قیمت پایینتری خریداری کنید، این امکان برای شما وجود دارد تا بتوانید با حداکثر پنج عضو دیگر از خانوادهتان بهصورت اشتراکی حساب Google Play پس خریداری کنید.
یکی از نکات مهمی که برای خرید برنامه و بازی از گوگل پلی باید به آن توجه داشته باشید این است که به دلیل تحریمهایی که گوگل برای کاربران ایرانی در نظر گرفته است، امکان خرید مستقیم از طریق کارت اعتباری یا پی پال برای کاربران ایرانی وجود ندارد.
در چنین شرایطی لازم است تا از گیفت کارتها استفاده کنید. با خرید گیفت کارت گوگل پلی و وارد کردن کد آن بهحساب خود میتوانید مبلغی را بهحساب Google Pay خود اضافه کنید. شما میتوانید با شارژ کردن حساب خود اقدام به خرید برنامهها و سایر محتوای دیجیتال Google Play کنید. همچنین اگر میخواهید گوگل پلی پس را خریداری کنید، برای پرداخت هزینه اشتراک نیز میتوانید از گیفت کارت استفاده کنید.
در این مطلب نگاهی به سرویس گوگل پلی انداخته و تلاش کردیم تا در مورد این پلتفرم اطلاعات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم. توجه به نکات گفته شده در این مطلب به شما کمک میکند تا بتوانید به بهترین شکل ممکن از خدمات Google Play استفاده کنید. در صورتی که قصد دارید تا از خدمات پولی این سرویس استفاده کنید، میتوانید با خرید گیفت کارت گوگل پلی از سایت وب گیفت، حساب خود را شارژ کرده و از این طریق اقدام به دانلود برنامهها، بازیها و یا اکانت گوگل پلی پس کنید.
منبع: lifewire
گوگل پلی یک سرویس پخش دیجیتال محتوای چندرسانهای است که شرکت گوگل آن را به کاربران خود ارائه کرده است. شما میتوانید به گوگل پلی از طریق وب، اپلیکیشن موبایل Play Store در اندروید، گوگل تی وی و... دسترسی پیدا کنید.
در گوگل پلی شاهد فروشگاه آنلاینی برای دانلود موسیقی، فیلم، کتاب، اپلیکیشنها و بازیهای اندرویدی هستیم که میتوانید به آنها دسترسی پیدا کنید.
تا تاریخ ۲۷ اوت ۲۰۱۳ دسترسی به اپلیکیشنهای گوگل پلی در ایران مقدور نبود اما در اوت ۲۰۱۴ تحریم گوگل پلی در ایران برداشته شد. البته برخی از بازیها و اپلیکیشنها برای کاربران ایرانی در دسترس نیست.