گوگل استادیا پلتفرم انجام بازیها بهصورت ابری است که توسط گوگل طراحی و تولیدشده است. این سرویس بهصورت پولی و رایگان در دسترس است و میتوانید با استفاده از این سرویس از طریق تلفنهای هوشمند، تبلتها، رایانهها و تلویزیونها از طریق اینترنت اقدام به تجربه بازیهای مختلف کنید. شما میتوانید با استفاده از این سرویس استریم بازیهای مختلف را از طریق مرورگر کروم روی رایانه شخصی یا تلفن خود بازی کنید. نکته مهمی که در مورد این سرویس باید بدانید آن است که برای تجربه و انجام بازیهای مختلف از طریق Google Stadia نیازی به سختافزار خاصی نیست و شما با یک سختافزار حداقل میتوانید باکیفیتترین بازیهای ویدئویی را از طریق این سرویس تجربه کنید. اگر نمی دانید گوگل استادیا چیست؟ در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به سرویس گوگل استادیا انداخته و در مورد ویژگیهای این سرویس اطلاعات کاملی را به شما ارائه دهیم، پس با ما همراه باشید.
اگر بخواهیم نگاهی به سرویس Google Stadia انداخته و در مورد این پلتفرم اطلاعات کاملی را به شما ارائه دهیم باید گفت که استادیا یک سرویس ابری است که با استفاده از آن میتوانید بازیهای مختلف را خریداری و تجربه کنید. البته مهمترین ویژگی این سرویس آن است که برای تجربه عناوین مختلف نیازی به دانلود بازی روی کنسول یا رایانه شخصی نیست و میتوانید بهصورت اینترنتی و ابری بازیهای مورد علاقه خود را تجربه کنید. Google Stadia به شما این امکان را میدهد تا بازیهای مدرن و جدید را بر روی هر دستگاهی اجرا کنید. دراینبین تمامی فرایندها پردازشی بازی بر روی سرورهای Google مدیریت میشود و سپس این پردازشها از طریق کلود به شما ارسال میشود. تمامی این موارد باعث میشود تا اگر دستگاه شما به یک مرورگر Google Chrome اجرا شود، میتوانید بهراحتی Google Stadia را بر روی آن اجرا کنید. دراینبین مهمترین پارامتر برای اجرا بازیها از طریق استادیا، اینترنت است.
در این پلتفرم، بازیها بدون نیاز به سختافزار خاص، روی سرور Stadia و از راه دور در جای دیگری در جهان اجرا میشود. تصاویر بازی از طریق اینترنت به دستگاه شما متصل میشود، در حالی که کدهای کنترل از یک کنترلر بازی ارسال میشود. اگر اینترنت شما سرعت و کیفیت بالایی داشته باشد، Google Stadia میتواند گیم پلی را با وضوح 4K HDR و صدای فراگیر 5.1 با سرعت 60 فریم بر ثانیه اجرا کند. بهمنظور رسیدن به این هدف نیاز است تا اتصال شما به اینترنت حداقل سرعت 35 مگابیت در ثانیه داشته باشد. البته حتی اگر اینترنت شما به این سرعت نباشد، Google Stadia از طیف وسیعی از سرعتهای اینترنت باکیفیت گرافیکی کمتری پشتیبانی میکند. البته گوگل پیشنهاد میدهد که برای استفاده از گوگل استادیا حداقل سرعت 10 مگابیت در ثانیه داشته باشید و اگر سرعت اینترنت شما کمتر باشد، عملاً امکان استفاده از Google Stadia برای شما وجود ندارد.
بزرگترین مانعی که سایر سرویسهای مشابه در طول سالها با آن مواجه شدهاند، تأخیر و لتنسی است. دراینبین مهمترین تفاوت Stadia با برخی از پلتفرمهای دیگر، مانند Nvidia GeForce Now و PlayStation Now ، این است که سرورهای آن در تعداد زیادی مکان در سراسر جهان قرار دارند. این موضوع باعث میشود که فاصله بین پخشکننده و سرور را برای استریم کوتاه شود و بتوانید با تأخیر بسیار کم با استفاده از گوگل استادیا بازیهای مورد علاقه خود را به شکل راحتتری تجربه کنید. علاوه بر این، گوگل یک کنترلر اختصاصی را برای سرویس Stadia توسعه داده است که مستقیماً از طریق وایفای به اینترنت متصل میشود. یکی دیگر از اقداماتی که گوگل برای کاهش تأخیر انجام داده است، این است که کنترلر شما مستقیماً به اینترنت وصل میشود و دراینبین اطلاعات به دستگاه شما انتقال داده نمیشود. این ویژگی باعث میشود که کدهای کنترلر بدون نیاز به ارسال آن به تلفن، تبلت یا دستگاه متصل به سرورهای گوگل ارسال شود. انجام این کار باعث کاهش میلی ثانیهای تأخیر در بازی میشود و این مسئله اهمیت بسیار زیادی دارد.
علاوه بر کنترلر اختصاصی Stadia، کاربران تلفن همراه میتوانند برای اجرای بازیهای استادیا از کنترلر بیسیم Xbox یا دسته PlayStation Dual Shock استفاده کرده و از طریق بلوتوث به دستگاه خود وصل شوید. در نهایت نیز لازم به ذکر است که اگر استادیا را بر روی گوشی خود اجرا کنید، کنترلهای لمسی نیز بر روی صفحهنمایش و در هنگام اجرای بازیها در دسترس هستند، اگرچه تجربه بازیهای پیچیدهتر با استفاده از صفحهنمایش دشوار است.
بهمنظور استفاده از Google Stadia باید به این نکته توجه داشته باشید که نیازی به دستگاه اختصاصی ندارید، زیرا این سرویس کلود است و از طریق دستگاههای متصل به اینترنت میتوانید از Google Stadia استفاده کنید. درصورتیکه قصد دارید تا از گوگل استادیا بر روی رایانههای شخصی استفاده کنید، میتوانید Stadia را از طریق مرورگر Google Chrome اجرا کنید؛ بنابراین در رایانه شخصی، مک و کروم بوک بدون نرمافزار یا دستگاههای اختصاصی اضافی گوگل استادیا در دسترس است.
همچنین میتوانید این سرویس را بر روی تلویزیونهای هوشمند از جمله برخی از تلویزیونهای LG و Hisense، اجرا کنید. تلویزیونهایی که سیستمعامل Android TV دارند مانند مدلهای Sony یا Philips نیز میتوانند به برنامه Stadia دسترسی داشته باشند. لازم به ذکر است که امکان استفاده از گوگل استادیا بر روی تلفنهای هوشمند نیز وجود دارد. شما میتوانید استادیا را هم بر روی اندروید و هم بر روی iOS اجرا کنید. اگرچه برای اجرا این سرویس بر روی iOS نیاز است تا تنظیمات خاصی را بر روی گوشی خود اجرا کنید.
از آن جایی که سرعت اینترنت خانگی در کشور ما بسیار کم است، در چنین شرایطی یکی از سؤالات بسیار مهمی که کاربران مطرح میکنند این است که آیا امکان تجربه بازیهای استادیا با استفاده از اینترنت موبایل وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که از اکتبر 2020، گوگل به طور رسمی قابلیت اجرا بازی Stadia را از طریق اتصال 4G یا 5G در دستگاه تلفن همراه اضافه کرده است. این ویژگی باعث میشود تا اگر اینترنت خانگی باکیفیت و با سرعت بالا ندارید، میتوانید از اتصال سریعتر و از طریق اینترنت موبایل برای تجربه بازیهای استادیا استفاده کنید. البته دراینبین نیاز است تا توجه بسیار زیادی به مصرف اینترنت نیز داشته باشید.
گوگل برای سرویس استادیا دو پلن عضویت مختلف را در نظر گرفته است. پلن ابتدایی Stadia یک طرح دسترسی رایگان است که از طریق آن میتوانید تنها بازیهای رایگان را تجربه کنید. از سوی دیگر یک اشتراک پولی به نام Stadia Pro نیز وجود دارد که از طریق آن میتوانید به چندین بازی رایگان در هر ماه دسترسی پیدا کرده و همچنین بازیها را باکیفیت 4K HDR و صدای فراگیر 5.1 تجربه کنید. هزینه عضویت Stadia Pro در کشور بریتانیا 8.99 پوند در ماه، در ایالات متحده 9.99 دلار در ماه و در سایر کشورهای اروپایی 9.99 یورو است.
لیست بازیهای Stadia روزبهروز در حال گسترش است. این موضوع باعث شده تا هر روزه شاهد اضافهشدن بازیهای جدیدی به این سرویس باشیم. در همین راستا اگر بخواهیم شما را با لیست بازیهای موجود در گوگل استادیا آشنا کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
به دلیل آن که برای استفاده از سرویس استادیا، نیاز است تا تنها یک اینترنت قدرتمند داشته باشید، به همین دلیل نیاز است تا توجه بسیار زیادی به اینترنت موردنیاز برای گوگل استادیا داشته باشید. گوگل ادعا میکند که Stadia قادر است تا درصورتیکه اینترنت باکیفیتی داشته باشید، بازیها را باکیفیت 4K HDR و نرخ 60 فریم بر ثانیه اجرا کنید. همچنین از طریق کروم کست و مرورگر کروم، استادیا قادر به پخش صدای فراگیر تا 5.1 است. با این حال، تمام عملکرد ویدئویی و کیفیت صدا بر اساس میزان پهن باند و سرعت اینترنت شما تعیین میشود. برای بهترین تجربه گوگل استادیا نیاز است تا اینترنتی با سرعت 35 مگابیت در ثانیه داشته باشید. با این حال، بازیها همچنان با حداقل سرعت 10 مگابیت در ثانیه اجرا میشوند. در چنین سرعتی کیفیت تصویر 720p خواهد بود و همچنین شما تنها به صدا استریو دسترسی خواهید داشت.
اجرا بازیها به شکل کلود و تنها از طریق اینترنت موضوع جدیدی نیست، با این حال Stadia تلاش کرده تا از برخی کاستیهای ناامیدکننده سرویسهای کلود گیمینگ عبور کرده و تبدیل به یک پلتفرم قدرتمند در این زمینه شود. با این وجود، در کنار سرویس گوگل استادیا شاهد پلتفرمهای دیگری که هستیم که میتوانید از طریق آن، بهصورت اینترنتی و بدون داشتن سختافزار خاصی، بازیها را باکیفیت بالا تجربه کنید. در همین راستا اگر بخواهیم شما را با مهمترین رقبا گوگل استادیا آشنا کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آمازون لونا یکی از این سرویسها است که فقط در ایالات متحده در دسترس است. در سرویس Luna شاهد اشتراکهای مختلفی هستیم. درصورتیکه اشتراک Luna+ داشته باشید، میتوانید به بیش از 100 بازی دسترسی پیدا کنید. شما میتوانید به آمازون لونا از طریق رایانههای شخصی، مک، تلفنهای Android و iOS، دستگاه Fire TV و Chromebook دسترسی پیدا کنید.
Nvidia GeForce Now یکی دیگر از رقبا Google Stadia است که میتوانید بهصورت رایگان به آن دسترسی داشته باشید و ناشر یک بازی، عنوان خود را در سرویس انویدیا در دسترس قرار دهد، میتوانید بازیهای خود را در Steam بدون نیاز به خرید مجدد آنها استریم کنید. حداکثر رزولوشن این سرویس 2K است ولی اگر هزینه عضویت در این سرویس را پرداخت کنید، میتوانید به رزولوشن 1440p و نرخ 120 فریم بر ثانیه دسترسی پیدا کنید.
سرویس ابری دیگری که از سوی مایکروسافت راهاندازی شده، Xcloud است. اگر چه این سرویس در ابتدا روی Xbox راهاندازی شد، اما حالا میتوانید با خرید اکانت آلتیمیت گیم پس به سرویس ایکس کلود بر روی تلفن یا تبلت اندرویدی، مرورگر وب رایانه شخصی و مرورگر iOS دسترسی پیدا کنید. در صورت خرید اشتراک ایکس باکس گیم پس، میتوانید به بیش از 300 بازی مختلف دسترسی پیدا کرده و از این طریق عناوین محبوب مایکروسافت مانند Halo، Gears و Forza Horizon دسترسی پیدا کنید.
شرکت سونی زودتر از بسیاری از شرکتها سرویس PlayStation Now را بهعنوان یک سرویس استریمینگ راهاندازی کرد اما به دلیل عدم توجه سونی به این پلتفرم به مرور زمان ضعیف شد. با این وجود در سال اخیر دوباره شرکت سونی تمرکز خود را بر روی این پلتفرم افزایش داده است و میتوان انتظار داشت که سرویس استریمینگ پلیاستیشن در سالهای پیش رو رشد فوقالعادهای کند.
جمع بندی
در این مطلب نگاهی به سرویس استریم گوگل استادیا در ایران انداخته و تلاش کردیم تا شما را بهصورت کامل با ویژگیهای این سرویس استریمینگ آشنا کنیم. درصورتیکه علاقهمند به تجربه بازیهای جدید هستید اما قصد ندارید تا کنسول خریداری کرده و یا هزینه بسیار زیادی را صرف خرید یک پی سی قدرتمند کنید، میتوانید با بهبود وضعیت اینترنت خود و با استفاده از سرویسهای کلود گیمینگ مثل استادیا به بازیهای مختلف بدون نیاز به سختافزار قدرتمند دسترسی پیدا کنید.
منبع: gamesradar
گوگل استادیا یک پلتفرم انجام بازیها از طریق کلود است. این سرویس بهصورت پولی و رایگان در دسترس است. شما میتوانید با استفاده از تلفنهای هوشمند، تبلتها، رایانهها و تلویزیونها و از طریق اینترنت از استادیا استفاده کنید.
Google Stadia بهعنوان یک پلتفرم رایگان در دسترس است و چندین بازی رایگان را میتوانید از طریق این پلتفرم تجربه کنید. با این حال، بیشتر بازیها باید بهصورت جداگانه خریداری شوند.
برای اجرای بازیها بر روی پلتفرم استادیا نیازی به پرداخت هزینه برای خرید اشتراک Stadia Pro نیست. شما میتوانید بازیها را بهصورت جداگانه خریداری کنید.